Fogyókúra

Ha olyan fogyókúra programot keresel, ami biztosan segít a lefogyásban, ismerd meg a sikeres fogyókúra folyamatát. Rendeld meg a Sikeres fogyókúra című ingyenes tanulmányt és megismerheted a sikeres fogyókúra programok 7 alapfontosságú tulajdonságát. Az ingyenes, Sikeres fogyókúra címú tanulmányt a következő e-mailen rendelheted meg: miksa.beer@gmail.com. Az e-mail tárgy mezőjébe írd be: Sikeres fogyókúra.

Magány

Rólad szóll!

Szeretnél boldog lenni?


Pszichológusok szerint az emberek 80 százalékát érinti a magány. Olyan értékelések is elhangzottak, hogy csak két fajta ember van:
Aki magányos, és
Aki magányos lesz.
Téves azt gondolni, hogy az egyedül élők, a szingli életszílust választók magányosak. Lehetnek magányosak, de nem biztos, hogy magányosak és az sem biztos, hogy a szingli életstílusuk mellett örökké magányosnak érzik majd magukat.
Téves az a hiedelem, hogy a magány érzetéért az internet és az okostelefonok hibáztathatóak. Van akinek nincs okostelefonja, az internetet sem ismeri, mégis magányos. Mások pedig naphosszatt telefonálgatnak, fenn vannak az interneten, mégis magányosak. Van kapcsolat a magány és az internet között?
A magány azóta jelen van az emberi közösségek életében, mióa a közösségek kialakultak. Mindig is voltak és lesznek magányos emberek. Csak ahogy az emberi tudat fejlődött, egyre többet tudunk meg a magányról és egyre magányosabbnak érezzük magunkat. Pedig az emberek menekülnének a magánytól.
Nem csoda. A magány a felelős az ember életét végleg megkeserítő depresszióért, a félelmek kialakulásáért, a szenvedélybetegségekben szenvedők számának növekedéséért. A magány nagyon sok súlyos testi betegség kialakulásához is hozzájárul.
A magány nem csak a magányosan élő emberek érinti. Magányos lehet a családban, éllettársi kapcsolatban élők. Magányos lehet az az ember is, aki széles baráti körrel rendelkezik, aki közkedvelt egy-egy közösségben. A szociális magány az a magány, amely az egyébként közösségben élő embereket súlytja. Ezzel magyarázható sok világsztár öngyilkossága is. De ennél roszabb, hogy világszerte emberek milliárdjai élik életüket a szociális magány cseppet sem könnyű terhe alatt.

Ha most az érdekel, mit lehet tenni ellene, azt kell mondanom, hogy előbb fel kell mérni, mennyire súlyt téged a szociális magány. Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltesz egy ingyenes és gyors felmérő tesztet (a kitöltés csak 3 percet vesz igénybe). Ezután egy gombra kattintva elküldöd az eredményeidet. Pár napon belül megkapod a gyor és ingyenes általános értékelést. Ha többet tudsz a szociális magányról, többet is tehetsz ellene. Szeretnél boldog lenni? Ne várakozz, ne halogass. Kattints IDE és töltsd ki az ingyenes tesztet, hogy megkapd az ugyancsak ingyenes értékelést. Rólad szóll! A te érdeked!

A szociális magány tesztje innen érhető el. Kattints és töltsd ki. Rólad szóll!


*****************

Levelesláda

Te mit kérdeznél?

Mari, 17, Debrecen: A fiúk azt mondják, jó csaj vagyok. Buknak is rám. A suliban se nincs gond. Alig kell tanulnom, mégis a jobbak között vagyok. Rengeteget bulizunk a lányokkal. Meg nagyokat beszélgetünk. Azután amikor vacsi után lefekszek, sírni volna kedvem. Miért?

Andrea, 36, Budapest: Sikeres üzletasszony vagyok. A férjem egy jól menő privát vállalkozást vezet. A gyerekek középiskolások. A ház mindig tele van emberekkel. Vagy hozzánk jönnek, vagy a gyerekeknek vannak vendégei. A lelkem meg üres. Nem tudom meddig birom még mindezt mosolyogva...

Károly, 46, Pécs: Sohasem nősültem meg. Egy kicsit mindig zárkózott voltam. Most is. Jó munkahelyem van. De munka után, amikor hazamegyek a gyünyürű kis lakásomba és becsukom magam mögött az ajtót, kizárom a világot és bent nem fogad semmi. Csak a laptop, meg a televízió. Ha elmegyek a kedvenc báromba és az asztalom köré gyűlnek a barátok, csak dumálnak. Néha én is szóllok valamit. Szörnyű, hogy úgy érzem, mindez nem is velem történik. Keressek párt magamnak az Interneten?

László, 52, Budapest: Az egyetem után megnyősültem. Hamar vezető lettem egy nagyvállalatban. De addigra kihült a kapcsolatunk. Elváltam. Azután elvettem Ildit, az egyik kolléganőmet. Fergeteges szerelem volt. Volt. Most is együtt élünk. Pontosabban egymás mellett. Pedig bomba nő. És mindent megtesz, hogy boldog legyek...Mi a hiba velem?

Válasz: A szociális magány későn felismert tüneteiről olvashattunk a levéltöredékekben. Négy ember néhány sora, amelyben sok száz ezren ismerhetnének magukra. Kezdetben csak apró szorongás, unalom, vagy félelem. Azután ahogy múlik az idő és az ember nem változtat, egyre nagyobb lesz a baj. A közösségben élni nem azt jelenti, hogy passzívan ott vagyunk, körülöttünk meg pezseg az élet. Ha jól akarjuk magunkat érezni, olyan közösséget kell keresni magunknak, amely olyan probléma köré csoportosul, ami valóban érdekel bennünket is. Ne menjünk el nyaralni, hogy unatkozzunk. Ne táncoljunk fergetegesen, csak azért mert a filmekben a menő lányok ezt teszik, ha nincs kedvünk táncolni. Ne legyünk menő vállalkozók, csak azért mert valaki így szeretne bennünket. Legyünk olyanok, amilyeneknek jól érezzük magunkat. Csináljuk tényleg azt, amit szeretnénk, ami pozitív energiával tölt ki bennünket. Persze ez nem csak elhatározás kérdése. És az egyik napról a másikra nem is fog sikerülni. Annyi rosszul eltöltött év után pláne nem. Különösen akkor, ha tudjuk, hogy a legtöbb ember még azt sem tudja, mit szeretne, mit akar valójában csinálni az életben. Tény, hogy a magány beköltözött a szivekbe. Lassan falat húz az emeberk köré. Ha valaki ki akar törni ebből a saját maga épített zárkából, előbb meg kell ismernie milyen mértékben súlytotta őt magát valójában a szociális magány. Erre jó megoldás az ingyenes teszt. A tesztet itt találhatod:

Egy másik lépcsőként ajánlom, hogy írj össze egy bakancslistát. Írd meg, hogy mit szerettél. Ne amolyan MLM-es Álomkönyvet csinálj. És ne azt írd le, hogy az élettársad, a baráti köröd, vagy a főnököd mit szeretne. Azt írd le, hogy te mit szeretnél valójában. Ha kész vagy a listával, naponta, kétnaponta olvasd át. Ha úgy érzed, hogy valahol valamiben tévedtél, szabadon változtass rajta.
Közben azon is gondolkodj el, hogy mit tehetné annak érdekében, hogy egy-egy leírt tétel megvalósuljon. Messze van? Sok mindenen kellene változtatni? Nem baj. Ne feled a közmondást: „A tízezer mérföldes út is az első lépéssel kezdődik.” Ha ma megteszed ezt az első lépést, sokkal közelebb kerülsz a boldogsághoz és a megoldáshoz, mint ha öt-tíz év mulva teszed meg az első lépést.
Nehogy azt hidd, hogy azal, ha ténylegesen elindulsz a te saját utadon, elveszted a családodat, barátaidat. Ha még csak egy szikrányi parázs is él a valamikori szerelemből, szeretetből, tiszteletből, a lángok hamarabb felcsapnak, mint gondolod. (Ha nem így történik, téves kapcsolat volt, amit talán eddig is kár volt fenntartani.) Ha boldog vagy, jobban érzed magad, még jobban fognak szeretni azok, akiknek a szivéhez valójában közel állsz. Az érzelmeket nem a szavak és a tettek építik. A tettek utalnak rá, megmutatják, de az érzelmek építőeleme maga az érzelem.
Ha nagyon szorít a szociális magány és szabadulni szeretnél, a legjobb dolog, ha új dolgokat próbálsz ki. Keress olyan programokat, amelyeket eddig nem ismertél. Lehet, hogy valamelyikben megleled a játékos énedet és örömödet. Két oldalt szeretnék ezzel kapcsolatban ajánlani:
1.    Programajánló. Az oldalon természetesen nem tudok minden programot bemutatni, hisz akkor hatalmas, nehézkes blogra lenne szükségem. Ezért inkább igyekszek olyan változatos programokat bemutatni, amelyek egy kicsit mások, eltérőek a megszokottaktól. Olyan programokat szeretnék bemutatni, amelyek joggal várják az emberek érdeklődését. Találsz majd itt kis programokat és hatalmas tömegeket mozgató programokat. Talász majd állandó elfoglaltságot, szórakozást biztosító programokat, de olyanokat is, amelyeket csak egy-egy adott alkalomra szerveztek meg. Csak ajánlani tudom, hogy rendszeresen látogasd az oldalt, amelyet igyekszek 2-3 naponta frissíteni. Igyekszem a levélrészleteket is frissíteni. Ezt is érdemes figyelemmel kisérni, mert megtörténhet, hogy egyik-másik levélben legalább egy kicsit magadra ismersz.
Ha a programajánló oldalt szeretnéd olvasni, kattints a PROGRAMAJÁNLÓ szóra.
2.    Internetes programajánló. Az Internet nem csak a közösségek felbomlását, a szociális magány erősödését hozta magával. Más dolog, hogy egyes vélemémnyek szerint az a kapcsolat, amely az internet és okostelefon miatt lett a szociális magány áldozata, nem is érdemelt többet.
Az Internet jelentősége, hogy megszüntek a távolságok. Ma már szinte másodpercek alatt bárhol jelen tudunk lenni a világban. És ez vonatkozik az internetes programokra is. Egyre több olyan programot szerveznek, amely az internet segítségével kapcsolja össze az embereket. Nézd meg ezeket a programokat is. Lehet, hogy valamelyik program éppen olyan gondolatokról szóll, amelyekkel te is szivesen foglalkozol.

Ha az internetes programajánló oldalt szeretnéd olvasni, kattints az INTERNETES PROGRAMAJÁNLÓ szóra.